dinsdag 7 juni 2011

FORUM

Heb je in één van de restaurants op deze site iets ontzettend lekkers gegeten? Of viel er iets juist heel erg tegen? Heb je andere tips voor goede restaurants of leuke plaatsjes in Málaga? Of heb je vragen? Hier kun je het allemaal delen met andere vakantiegangers.

woensdag 1 juni 2011

ROMANTISCHE UITJES



Málaga is op zichzelf al een romantische stad. Het straalt de passie uit van het echte Andalusië met zijn kleine straatjes en pleintjes en leuke restaurantjes. Maar natuurlijk heeft het ook extra romantische plaatsjes waar je echt heen moet gaan als je er met je vriend/vriendin/vrouw/man op vakantie gaat. Hier volgen er een paar.


Los miradores (de uitkijkpunten op de berg)
Er zijn, als je te voet de berg op gaat ’s avonds (wat op zichzelf al romantisch is door het uitzicht en de lichtjes in de verte) twee uitkijkpunten die speciaal gemaakt zijn om over de haven en de stad heen te kijken. Vanaf hier kun je prachtige foto’s maken. Als je helemaal bovenaan aangekomen bent bij het kasteel dan vind je de tweede door nog een stukje door te lopen, de weg volgend een heel klein beetje naar beneden. Daar is het grootste uitkijkpunt en vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over de stad, de haven, de zee, de stierenvechtring, enz. Erg romantisch 's avonds na zonsondergang!


El Higueron
Dit is een bar/restaurant die je vanzelf vindt als je de hele boulevard afloopt naar het oosten, voorbij de twee plaatsen waar je kunt fitnessen. Het eerste wat je dan tegenkomt aan je rechter kant is een poort die leidt naar een bar. Dit is een romantische plaats om een drankje te doen na zonsondergang en te kijken naar de rustgevende zee en de lichtjes van de bootjes. Meestal wordt er salsamuziek gedraaid dus Spaanser kan bijna niet.

Hotel AC Málaga Palacio, dakterras
Dit hotel is een hotel midden in het centrum. Het is een mooi hotel, maar het allermooiste is dat het helemaal boven een restaurant/terras heeft. Hier kun je ’s avonds naartoe om gezellig wat te drinken. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over alle delen van de stad. Ook zou je hier eventueel kunnen heen gaan om te dineren. Dubbel romantisch dus!


El Parador de Málaga Gibralfaro
Dit is een hotel wat boven op de berg ligt, naast het kasteel Gibralfaro. Het valt niet heel erg op, maar de ingang is naast het grote uitkijkpunt. Hierbij zit een leuk terrasje met uitzicht over de stad. Dit is een heel mooie plaats om heen te gaan met zonsondergang of als het al donker is. Met een lekker wijntje erbij is dit romantische plekje helemaal compleet.

Wandelingen
Málaga heeft een mooi strand en een mooie boulevard. Vergeet dus niet dat je het zelf ook romantisch kunt maken door een wandeling over het strand of de boulevard te maken. Ook kun je natuurlijk een wandeling langs de haven maken of door het centrum. Want ook het centrum heeft mooie kleine straatjes die mooi verlicht zijn 's avonds en ook heel romantisch.


CAFÉS



Ontbijt
De gewoonte in Spanje is dat je 's ochtends voordat je naar je werk gaat een kopje koffie neemt in een typisch Andalusische bar. En daarbij eet je een bocadillo (soort half stokbroodje) of een pitufo (soort pistoletje). Dus ook als toerist moet je dit een keer proberen. Als je écht iets typisch wil eten dan moet je een pitufo Catalana bestellen. Dat is met serranoham, olijfolie en een soort tomatenpuree. Of een pitufo met alleen maar olijfolie (pitufo con aceite) en zout of olijfolie, tomaat en zout. Dit is allemaal heel goedkoop. De truc is het kleinste en eigenlijk het minst aantrekkelijke cafétje op te zoeken. Dan betaal je waarschijnlijk hooguit 2,50 voor een lekker broodje en een koffie. Houdt er wel rekening mee dat ze bijna altijd olijfolie op de broodjes doen in plaats van boter, en in vele gevallen ook de gepureerde tomaat.

Suggestie:
In Calle Carretería zitten een aantal barretjes.


Chocolate con churros
Wat je verder nog zou moeten proberen als je op vakantie bent in Málaga is de Chocolate con churros. Als je dit bestelt krijg je een kommetje vloeibare chocolade, of eigenlijk heel dikke chocolademelk en een soort rondjes of stengels van iets wat op oliebollen lijkt. Je doopt de churros in de chocolade en smullen maar! Dit kun je als ontbijt eten maar ook wat later in de middag. Twee aanraders zijn Café Madrid, dat zich bevindt tussen Plaza de la Constitución en Plaza Uncibay, en Cafetaría Framil, in een zijstraat van Plaza de la Constitución op een hoekje.

Cafetaría Framil:
Op de hoek van Calle Especería en Calle Cisneros

Café Madrid
Calle Calderería 1, Málaga


Café con libros
Café con libros is een café waar je gezellig kunt zitten om iets te drinken of iets lekkers te eten zoals een broodje, pannekoek of een stukje taart. Wat hier ontzettend lekker is zijn de verschillende koffies en de smoothies met sojamelk. Het interieur van Café con libros is echt heel gezellig. Ze hebben een heleboel verschillende stoelen en tafels.
Café con libros bevindt zich aan Plaza de la Merced.

Plaza de la Merced 19, Málaga




Tetería (theehuis) El Haren
Dit is een van de mooiste teterías in Málaga. Het zit verscholen in een piepklein straatje in het centrum wat parallel loopt aan Calle Nosquera. Je moet wel een beetje op tijd er heen gaan want het zit er vaak vol, vooral als het buiten regent of niet zulk mooi weer is. Je kunt er erg veel verschillende soorten thee krijgen, en heerlijke Marokkaanse soort koekjes. De bediening is er erg leuk. Maar het aller-leukste hier is dat er een gedeelte is waar je op de grond kunt zitten, op kussens. Kortom, een echte aanrader om een momentje te relaxen.
Een leuk detail, als je hier fooi geeft dan trekken ze aan de bel.

Calle Andrés Peréz 3, Málaga

RESTAURANTS

Vis eten
Als je in Málaga bent dan moet je eigenlijk wel een keer vis hebben gegeten, daar staat het namelijk bekend om. Het is lekker en veel minder duur dan in Nederland. Wat je kunt proberen is naar een van de restaurantjes gaan die net buiten het centrum van Málaga liggen. Als je via de boulevard naar het oosten loopt kom je bij stoplichten. Als je dan nog iets verder loopt en tussen de huisjes naar rechts gaat dan kom je weer aan het strand, en bij een soort kleine boulevard met allerlei restaurantjes. Hier kun je ontzettende lekker en niet heel duur vis eten. Een aanrader zijn de sardientjes!

Bijvoorbeeld:
Paseo Marítimo del Pedregal, Málaga


Vino Mio is een restaurant in het centrum van Málaga met een Nederlandse eigenaresse en o.a. Nederlands personeel. Handig hier is, dat ook het andere personeel op zijn minst Engels spreekt. Dat is in vele andere gevallen niet het geval. Er is keus uit vele verschillende gerechten. Van pastas tot spareribs tot wokgerechten enzovoort. Het eten is er heerlijk, wat je ook bestelt. Ze hebben ook lekkere voor- en nagerechten. De prijzen van de hoofdgerechten variëren ongeveer tussen de negen en de 20 euro, dat hangt af van het gerecht.
Ook niet onbelangrijk is dat er in Vino Mio vele avonden een flamencoshow wordt gehouden. De flamencoshow begint altijd om acht uur. Er komt dan een vrouw om flamenco te dansen en twee mannen die zingen en muziek maken en dit is echt prachtig! Je moet het eigenlijk wel een keer hebben gezien, des te meer omdat Andalusië bekend staat om zijn flamenco. Een goede tip is om in dit restaurant van tevoren te reserveren.
Enne, zorg maar dat je alvast wat flamenco oefent...

Calle Alamos 11, Málaga
www.restaurantevinomio.com
 Tel: +34 952 60 90 93




Pizzeria Il Laboratorio
Dit is een hele goede pizzeria in het centrum van Málaga. Veel is er niet over te zeggen, eigenlijk alleen dat ze lekkere pizza hebben, nog wat verschillende andere gerechten. De pizza is ongeveer de prijs die je in Nederland ook betaalt. Nog een klein dingetje, de brochetta is ook erg lekker!

Calle Carretería 92
Tel: +34 952 224 998


Restaurante Mariano


Dit restaurant is een mooi restaurant midden in het centrum. Het ligt aan een gezellig pleintje en heeft een groot terras. Als je echt wil genieten van goed eten en vriendelijk personeel moet je hier heen gaan. De kaart bestaat uit typisch Andalusische gerechten, zoals bijvoorbeeld paella’s en veel gerechten met vlees.
De prijs ligt een stuk hoger dan bij de meeste andere restaurants hier genoemd, maar het eten en het restaurant zelf maken het meer dan waard.

Plaza del Carbón 2, Málaga

TAPAS

Eten in een tapasbar zijn wij in Nederland niet gewend. Buiten dat het heel erg lekker en gevarieerd is, is het ook meteen een snufje van de Spaanse cultuur oppikken. De bedoeling is, voor degenen die dit nog nooit hebben gedaan, een aantal gerechtjes bestellen en deze met zijn allen op eten. Dus het is niet de bedoeling dat een ieder voor zichzelf bestelt. Op de kaart staat vaak 'tapas', ‘1/2 ración' en ‘ración’. Tapas is bedoeld voor één persoon en is een heel klein gerechtje. '1/2 ración' is een halve portie, wat dus ongeveer een half bord vol is. 'Ración’ wil zeggen ‘portie’. Dit zou in principe dus een vol bord moeten zijn. Aangezien je met zijn allen eet kun je zo ongeveer uitrekenen hoeveel je moet bestellen.


Dit tapasrestaurant komt op vele sites als beste uit de bus. En terecht! Het is een heel klein tapasbarretje in een straatje bij het teatro Cervantes. De sfeer is er typisch Spaans. Er is alleen een bar binnen en een aantal tafels die vrijwel altijd vol zitten. Het is dan ook aan te raden om een tafeltje te reserveren (wat overigens helemaal niet volgens de Spaanse gebruiken is, maar hier gebeurt het wel). De menukaart is precies goed, niet té uitgebreid maar voldoende keus. De gerechten die te verkrijgen zijn, zijn origineel, maar wel Spaans. En ook de prijs-kwaliteit verhouding is goed. Het eten is de prijs meer dan waard. Kortom, een zeer goede keus voor een gezellig en sfeervol avondje tapas eten.

Calle de Carcer 8, Málaga
eltapeodecervantes@gmail.com



Bodega El Pimpi
El Pimpi is een van de bekendste tapasrestaurants in Málaga. Binnen hangt er een leuke sfeer. Er is een wand helemaal gevuld met wijnvaten waarop allerlei beroemde mensen wat hebben geschreven, er staan planten en bloemen en er hangen veel dingen aan de muur.
Het eten is er goed, je kunt er zowel lunchen als dineren. Iets speciaals wat El Pimpi heeft is een aparte kaart met allerlei verschillende soorten ham, wat natuurlijk erg Spaans is. En hierbij zeggen ze ook welke wijn ze je aanraden om er bij te drinken. De prijs is wat hoger dan op vele 
andere plaatsen in Málaga maar de sfeer is het waard.

Calle granada 62, Málaga
info@bodegaelpimpi.com
tel.: +34952228990


Pepa y Pepe II
Dit is een van de drukste tapasbars in het oude centrum van Málaga. Het ligt vlakbij Plaza Uncibay. Wederom een klein barretje, maar hierbij heb je ook nog wel de mogelijkheid om buiten te zitten. In de winter hebben ze heaters buiten dus dat is prima te doen. De meeste dingen zijn gefrituurd, dus gezond is het niet, maar wel heel erg lekker! Het eten is niet duur, en als je uit gaat van bijv. vier ‘1/2 raciónes’ (porties) voor twee personen heb je hier vaak meer dan genoeg.

Calle de la Calderería 9, Málaga
Tel.: +34615656984


Taberna El Beato
Tapasrestaurant Beatas is Spanje ten voeten uit. Het interieur van de tapasbar is écht Spaans. Het ziet er misschien niet super aantrekkelijk uit, en het personeel is niet altijd even netjes, maar om het echte Spanje te ontdekken zou je hier toch eens heen moeten gaan. Het eten is erg goed en ook betaalbaar.
Calle Beatas 3, Málaga


HOME

Málaga is een prachtige stad het zuiden van Spanje. De stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga, die weer ligt in de regio Andalusië (Andalucía). Ze heeft rond de 570.000 inwoners, en is daarmee de zesde grootste stad van Spanje. Málaga ligt aan de Middellandse zee, aan de welbekende, zonovergoten Costa del Sol. De stad heeft een mediterraans klimaat, wat betekent dat het in de zomer aangenaam warm is, ongeveer tussen de 30 en 35 graden, en in de winter heerst over het algemeen ook een heerlijke temperatuur van ongeveer 15 á 20 graden. Regenen doet het ook veel minder. Dus, in welke tijd je ook gaat, het is bijna altijd mooier weer dan in Nederland.

De stad is de geboorteplaats van twee heel bekende personen. Allereerst is het de geboorteplaats van Pablo Picasso (1881-1973), de schilder. Het huis waarin hij is geboren staat er nog, ook al heeft hij maar en paar jaar van zijn leven daar doorgebracht, en ook is er het Picasso museum. De andere persoon is Antonio Banderas. Ook hij is geboren in Málaga, maar buiten een paar foto's en wat andere dingen in restaurants merk je daar weinig van. Tenzij hij natuurlijk net toevallig een bezoekje brengt aan zijn geboortestad!

In Málaga zijn ontzettend veel dingen te doen, te zien en te beleven. Zo zijn er allerlei bezienswaardigheden zoals musea, kerken, kastelen, stranden (natuurlijk!) en nog veel meer. Maar wat er in Málaga ook vooral te vinden is zijn restaurans, cafés, tapasbars en vele andere uitgaansgelegenheden en romantische plekjes om je vakantie nog net een stukje leuker te maken. Op deze site geven we een aantal tips over plaatsen waar je kunt gaan eten, gezellig wat kunt gaan drinken of kunt genieten van het prachtige uitzicht over deze mooie stad.



In Spanje is eten en drinken, en dan vooral buiten de deur, heel belangrijk. 's Avonds zitten de restaurants dan ook overvol met luid pratende mensen. Als je naar een restaurant gaat moet je niet altijd verwachten dat het er net zo strak en netjes uit ziet als in Nederland. Vaak zijn de restaurants en bars alleen voorzien van wat houten stoelen en tafels en een bar en het personeel loopt in vrijetijdskleding. Het ziet er dan misschien niet aantrekkelijk uit naar onze begrippen, maar dit zegt niets over het eten wat geserveerd wordt. Als je in Spanje uit eten wilt, houdt er dan wel rekening mee dat de restaurants vaak pas om 8 of 9 uur ‘s avonds open gaan. Voor ons Nederlanders even wennen, maar je kunt er rekening mee houden bij de lunch.
Verder zijn er dan nog de teterías (theehuizen) waar er aardig wat van zijn in Málaga. Een van de mooiste wordt ook in deze lijst genoemd.

Geniet van je vakantie in Málaga! Met onze tips moet dat zeker lukken.