woensdag 1 juni 2011

ROMANTISCHE UITJES



Málaga is op zichzelf al een romantische stad. Het straalt de passie uit van het echte Andalusië met zijn kleine straatjes en pleintjes en leuke restaurantjes. Maar natuurlijk heeft het ook extra romantische plaatsjes waar je echt heen moet gaan als je er met je vriend/vriendin/vrouw/man op vakantie gaat. Hier volgen er een paar.


Los miradores (de uitkijkpunten op de berg)
Er zijn, als je te voet de berg op gaat ’s avonds (wat op zichzelf al romantisch is door het uitzicht en de lichtjes in de verte) twee uitkijkpunten die speciaal gemaakt zijn om over de haven en de stad heen te kijken. Vanaf hier kun je prachtige foto’s maken. Als je helemaal bovenaan aangekomen bent bij het kasteel dan vind je de tweede door nog een stukje door te lopen, de weg volgend een heel klein beetje naar beneden. Daar is het grootste uitkijkpunt en vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over de stad, de haven, de zee, de stierenvechtring, enz. Erg romantisch 's avonds na zonsondergang!


El Higueron
Dit is een bar/restaurant die je vanzelf vindt als je de hele boulevard afloopt naar het oosten, voorbij de twee plaatsen waar je kunt fitnessen. Het eerste wat je dan tegenkomt aan je rechter kant is een poort die leidt naar een bar. Dit is een romantische plaats om een drankje te doen na zonsondergang en te kijken naar de rustgevende zee en de lichtjes van de bootjes. Meestal wordt er salsamuziek gedraaid dus Spaanser kan bijna niet.

Hotel AC Málaga Palacio, dakterras
Dit hotel is een hotel midden in het centrum. Het is een mooi hotel, maar het allermooiste is dat het helemaal boven een restaurant/terras heeft. Hier kun je ’s avonds naartoe om gezellig wat te drinken. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over alle delen van de stad. Ook zou je hier eventueel kunnen heen gaan om te dineren. Dubbel romantisch dus!


El Parador de Málaga Gibralfaro
Dit is een hotel wat boven op de berg ligt, naast het kasteel Gibralfaro. Het valt niet heel erg op, maar de ingang is naast het grote uitkijkpunt. Hierbij zit een leuk terrasje met uitzicht over de stad. Dit is een heel mooie plaats om heen te gaan met zonsondergang of als het al donker is. Met een lekker wijntje erbij is dit romantische plekje helemaal compleet.

Wandelingen
Málaga heeft een mooi strand en een mooie boulevard. Vergeet dus niet dat je het zelf ook romantisch kunt maken door een wandeling over het strand of de boulevard te maken. Ook kun je natuurlijk een wandeling langs de haven maken of door het centrum. Want ook het centrum heeft mooie kleine straatjes die mooi verlicht zijn 's avonds en ook heel romantisch.