woensdag 1 juni 2011

CAFÉS



Ontbijt
De gewoonte in Spanje is dat je 's ochtends voordat je naar je werk gaat een kopje koffie neemt in een typisch Andalusische bar. En daarbij eet je een bocadillo (soort half stokbroodje) of een pitufo (soort pistoletje). Dus ook als toerist moet je dit een keer proberen. Als je écht iets typisch wil eten dan moet je een pitufo Catalana bestellen. Dat is met serranoham, olijfolie en een soort tomatenpuree. Of een pitufo met alleen maar olijfolie (pitufo con aceite) en zout of olijfolie, tomaat en zout. Dit is allemaal heel goedkoop. De truc is het kleinste en eigenlijk het minst aantrekkelijke cafétje op te zoeken. Dan betaal je waarschijnlijk hooguit 2,50 voor een lekker broodje en een koffie. Houdt er wel rekening mee dat ze bijna altijd olijfolie op de broodjes doen in plaats van boter, en in vele gevallen ook de gepureerde tomaat.

Suggestie:
In Calle Carretería zitten een aantal barretjes.


Chocolate con churros
Wat je verder nog zou moeten proberen als je op vakantie bent in Málaga is de Chocolate con churros. Als je dit bestelt krijg je een kommetje vloeibare chocolade, of eigenlijk heel dikke chocolademelk en een soort rondjes of stengels van iets wat op oliebollen lijkt. Je doopt de churros in de chocolade en smullen maar! Dit kun je als ontbijt eten maar ook wat later in de middag. Twee aanraders zijn Café Madrid, dat zich bevindt tussen Plaza de la Constitución en Plaza Uncibay, en Cafetaría Framil, in een zijstraat van Plaza de la Constitución op een hoekje.

Cafetaría Framil:
Op de hoek van Calle Especería en Calle Cisneros

Café Madrid
Calle Calderería 1, Málaga


Café con libros
Café con libros is een café waar je gezellig kunt zitten om iets te drinken of iets lekkers te eten zoals een broodje, pannekoek of een stukje taart. Wat hier ontzettend lekker is zijn de verschillende koffies en de smoothies met sojamelk. Het interieur van Café con libros is echt heel gezellig. Ze hebben een heleboel verschillende stoelen en tafels.
Café con libros bevindt zich aan Plaza de la Merced.

Plaza de la Merced 19, Málaga




Tetería (theehuis) El Haren
Dit is een van de mooiste teterías in Málaga. Het zit verscholen in een piepklein straatje in het centrum wat parallel loopt aan Calle Nosquera. Je moet wel een beetje op tijd er heen gaan want het zit er vaak vol, vooral als het buiten regent of niet zulk mooi weer is. Je kunt er erg veel verschillende soorten thee krijgen, en heerlijke Marokkaanse soort koekjes. De bediening is er erg leuk. Maar het aller-leukste hier is dat er een gedeelte is waar je op de grond kunt zitten, op kussens. Kortom, een echte aanrader om een momentje te relaxen.
Een leuk detail, als je hier fooi geeft dan trekken ze aan de bel.

Calle Andrés Peréz 3, Málaga