woensdag 1 juni 2011

TAPAS

Eten in een tapasbar zijn wij in Nederland niet gewend. Buiten dat het heel erg lekker en gevarieerd is, is het ook meteen een snufje van de Spaanse cultuur oppikken. De bedoeling is, voor degenen die dit nog nooit hebben gedaan, een aantal gerechtjes bestellen en deze met zijn allen op eten. Dus het is niet de bedoeling dat een ieder voor zichzelf bestelt. Op de kaart staat vaak 'tapas', ‘1/2 ración' en ‘ración’. Tapas is bedoeld voor één persoon en is een heel klein gerechtje. '1/2 ración' is een halve portie, wat dus ongeveer een half bord vol is. 'Ración’ wil zeggen ‘portie’. Dit zou in principe dus een vol bord moeten zijn. Aangezien je met zijn allen eet kun je zo ongeveer uitrekenen hoeveel je moet bestellen.


Dit tapasrestaurant komt op vele sites als beste uit de bus. En terecht! Het is een heel klein tapasbarretje in een straatje bij het teatro Cervantes. De sfeer is er typisch Spaans. Er is alleen een bar binnen en een aantal tafels die vrijwel altijd vol zitten. Het is dan ook aan te raden om een tafeltje te reserveren (wat overigens helemaal niet volgens de Spaanse gebruiken is, maar hier gebeurt het wel). De menukaart is precies goed, niet té uitgebreid maar voldoende keus. De gerechten die te verkrijgen zijn, zijn origineel, maar wel Spaans. En ook de prijs-kwaliteit verhouding is goed. Het eten is de prijs meer dan waard. Kortom, een zeer goede keus voor een gezellig en sfeervol avondje tapas eten.

Calle de Carcer 8, Málaga
eltapeodecervantes@gmail.com



Bodega El Pimpi
El Pimpi is een van de bekendste tapasrestaurants in Málaga. Binnen hangt er een leuke sfeer. Er is een wand helemaal gevuld met wijnvaten waarop allerlei beroemde mensen wat hebben geschreven, er staan planten en bloemen en er hangen veel dingen aan de muur.
Het eten is er goed, je kunt er zowel lunchen als dineren. Iets speciaals wat El Pimpi heeft is een aparte kaart met allerlei verschillende soorten ham, wat natuurlijk erg Spaans is. En hierbij zeggen ze ook welke wijn ze je aanraden om er bij te drinken. De prijs is wat hoger dan op vele 
andere plaatsen in Málaga maar de sfeer is het waard.

Calle granada 62, Málaga
info@bodegaelpimpi.com
tel.: +34952228990


Pepa y Pepe II
Dit is een van de drukste tapasbars in het oude centrum van Málaga. Het ligt vlakbij Plaza Uncibay. Wederom een klein barretje, maar hierbij heb je ook nog wel de mogelijkheid om buiten te zitten. In de winter hebben ze heaters buiten dus dat is prima te doen. De meeste dingen zijn gefrituurd, dus gezond is het niet, maar wel heel erg lekker! Het eten is niet duur, en als je uit gaat van bijv. vier ‘1/2 raciónes’ (porties) voor twee personen heb je hier vaak meer dan genoeg.

Calle de la Calderería 9, Málaga
Tel.: +34615656984


Taberna El Beato
Tapasrestaurant Beatas is Spanje ten voeten uit. Het interieur van de tapasbar is écht Spaans. Het ziet er misschien niet super aantrekkelijk uit, en het personeel is niet altijd even netjes, maar om het echte Spanje te ontdekken zou je hier toch eens heen moeten gaan. Het eten is erg goed en ook betaalbaar.
Calle Beatas 3, Málaga