woensdag 1 juni 2011

RESTAURANTS

Vis eten
Als je in Málaga bent dan moet je eigenlijk wel een keer vis hebben gegeten, daar staat het namelijk bekend om. Het is lekker en veel minder duur dan in Nederland. Wat je kunt proberen is naar een van de restaurantjes gaan die net buiten het centrum van Málaga liggen. Als je via de boulevard naar het oosten loopt kom je bij stoplichten. Als je dan nog iets verder loopt en tussen de huisjes naar rechts gaat dan kom je weer aan het strand, en bij een soort kleine boulevard met allerlei restaurantjes. Hier kun je ontzettende lekker en niet heel duur vis eten. Een aanrader zijn de sardientjes!

Bijvoorbeeld:
Paseo Marítimo del Pedregal, Málaga


Vino Mio is een restaurant in het centrum van Málaga met een Nederlandse eigenaresse en o.a. Nederlands personeel. Handig hier is, dat ook het andere personeel op zijn minst Engels spreekt. Dat is in vele andere gevallen niet het geval. Er is keus uit vele verschillende gerechten. Van pastas tot spareribs tot wokgerechten enzovoort. Het eten is er heerlijk, wat je ook bestelt. Ze hebben ook lekkere voor- en nagerechten. De prijzen van de hoofdgerechten variëren ongeveer tussen de negen en de 20 euro, dat hangt af van het gerecht.
Ook niet onbelangrijk is dat er in Vino Mio vele avonden een flamencoshow wordt gehouden. De flamencoshow begint altijd om acht uur. Er komt dan een vrouw om flamenco te dansen en twee mannen die zingen en muziek maken en dit is echt prachtig! Je moet het eigenlijk wel een keer hebben gezien, des te meer omdat Andalusië bekend staat om zijn flamenco. Een goede tip is om in dit restaurant van tevoren te reserveren.
Enne, zorg maar dat je alvast wat flamenco oefent...

Calle Alamos 11, Málaga
www.restaurantevinomio.com
 Tel: +34 952 60 90 93




Pizzeria Il Laboratorio
Dit is een hele goede pizzeria in het centrum van Málaga. Veel is er niet over te zeggen, eigenlijk alleen dat ze lekkere pizza hebben, nog wat verschillende andere gerechten. De pizza is ongeveer de prijs die je in Nederland ook betaalt. Nog een klein dingetje, de brochetta is ook erg lekker!

Calle Carretería 92
Tel: +34 952 224 998


Restaurante Mariano


Dit restaurant is een mooi restaurant midden in het centrum. Het ligt aan een gezellig pleintje en heeft een groot terras. Als je echt wil genieten van goed eten en vriendelijk personeel moet je hier heen gaan. De kaart bestaat uit typisch Andalusische gerechten, zoals bijvoorbeeld paella’s en veel gerechten met vlees.
De prijs ligt een stuk hoger dan bij de meeste andere restaurants hier genoemd, maar het eten en het restaurant zelf maken het meer dan waard.

Plaza del Carbón 2, Málaga