woensdag 1 juni 2011

HOME

Málaga is een prachtige stad het zuiden van Spanje. De stad is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga, die weer ligt in de regio Andalusië (Andalucía). Ze heeft rond de 570.000 inwoners, en is daarmee de zesde grootste stad van Spanje. Málaga ligt aan de Middellandse zee, aan de welbekende, zonovergoten Costa del Sol. De stad heeft een mediterraans klimaat, wat betekent dat het in de zomer aangenaam warm is, ongeveer tussen de 30 en 35 graden, en in de winter heerst over het algemeen ook een heerlijke temperatuur van ongeveer 15 á 20 graden. Regenen doet het ook veel minder. Dus, in welke tijd je ook gaat, het is bijna altijd mooier weer dan in Nederland.

De stad is de geboorteplaats van twee heel bekende personen. Allereerst is het de geboorteplaats van Pablo Picasso (1881-1973), de schilder. Het huis waarin hij is geboren staat er nog, ook al heeft hij maar en paar jaar van zijn leven daar doorgebracht, en ook is er het Picasso museum. De andere persoon is Antonio Banderas. Ook hij is geboren in Málaga, maar buiten een paar foto's en wat andere dingen in restaurants merk je daar weinig van. Tenzij hij natuurlijk net toevallig een bezoekje brengt aan zijn geboortestad!

In Málaga zijn ontzettend veel dingen te doen, te zien en te beleven. Zo zijn er allerlei bezienswaardigheden zoals musea, kerken, kastelen, stranden (natuurlijk!) en nog veel meer. Maar wat er in Málaga ook vooral te vinden is zijn restaurans, cafés, tapasbars en vele andere uitgaansgelegenheden en romantische plekjes om je vakantie nog net een stukje leuker te maken. Op deze site geven we een aantal tips over plaatsen waar je kunt gaan eten, gezellig wat kunt gaan drinken of kunt genieten van het prachtige uitzicht over deze mooie stad.



In Spanje is eten en drinken, en dan vooral buiten de deur, heel belangrijk. 's Avonds zitten de restaurants dan ook overvol met luid pratende mensen. Als je naar een restaurant gaat moet je niet altijd verwachten dat het er net zo strak en netjes uit ziet als in Nederland. Vaak zijn de restaurants en bars alleen voorzien van wat houten stoelen en tafels en een bar en het personeel loopt in vrijetijdskleding. Het ziet er dan misschien niet aantrekkelijk uit naar onze begrippen, maar dit zegt niets over het eten wat geserveerd wordt. Als je in Spanje uit eten wilt, houdt er dan wel rekening mee dat de restaurants vaak pas om 8 of 9 uur ‘s avonds open gaan. Voor ons Nederlanders even wennen, maar je kunt er rekening mee houden bij de lunch.
Verder zijn er dan nog de teterías (theehuizen) waar er aardig wat van zijn in Málaga. Een van de mooiste wordt ook in deze lijst genoemd.

Geniet van je vakantie in Málaga! Met onze tips moet dat zeker lukken.